Qui som?

L’escola infantil “La Lluna” neix gràcies a les inquietuds de cinc dones, que amb l’experiència de treballar durant molts anys al parvulari “La Bolangera”, se  n’adonen de la necessitat de fer un canvi, sobretot a nivell d’instal·lacions, tot mantenint la filosofia educativa que hi tenien i millorant el millorable. 

Aquestes cinc dones s’agrupen constituint una COOPERATIVA de treball associat.  Mitjançant aquesta forma d’associació volen desenvolupar un objectiu clau en la societat castellonenca: 

  • Oferir una EDUCACIÓ INTEGRAL I HARMÒNICA en els primers anys de vida, al mateix temps que conscienciar a la societat de la importància d’aquesta etapa  educativa. 

  • Oferir l’ensenyament en VALENCIÀ, no sols per respectar la llengua  materna, sinó perquè pensem que ahí comença l’acceptació de la  realitat cultural a la qual pertanyem. 

  • Evitar la massificació, enemiga d’impartir no sols l’educació adequada en un ambient adequat, sinó que impedeix oferir l’afectivitat necessària perquè els xiquets i les xiquetes avancen positivament en cada una de les etapes del seu desenvolupament. 

L’1 de setembre de 1993 va obrir les portes per primera vegada L’Escola Infantil “La Lluna”. L’escola ha anat adaptant-se a les diferents normatives establertes per la Conselleria d’Educació i Cultura i s’ha mantingut sempre dins  dels paràmetres legals que aquesta ha marcat. Gràcies a aquest compromís amb la legalitat i la qualitat en l’educació, està dins la xarxa de “Centres d’educació infantil de Primer Cicle” reconeguts per Conselleria. Només aquests centres garanteixen el compliment dels mínims que Conselleria demana, tant a nivell d’espais com de personal i asseguren a les famílies el compliment d’un Projecte Educatiu de Centre. Tanmateix, les famílies poden accedir a la  subvenció econòmica d’una part de l’ensenyament per part de la mateixa  Conselleria. 

La metodologia de treball ha anat evolucionant junt amb els canvis de la societat, tot mantenint sempre com a màxima el respecte als infants i als seus ritmes de desenvolupament dins d’un espai ben cuidat que oferisca la major quantitat de possibilitats psicoevolutives a les criatures. 

L’any 2009 la Universitat Jaume I trau a concurs públic la cessió de les seues  instal·lacions per a dur endavant un projecte d’escola infantil i La Lluna es presenta a aquest concurs. Després de concursar diverses voltes més, des  d’aleshores és La Lluna qui gestiona i du endavant el projecte educatiu del centre d’educació infantil “La lluna-UJI”. 

Amb uns ideals clars, La Lluna sempre ha sigut una escola laica i en valencià.

L’any 2023 l’Escola Infantil La Lluna de l’Avinguda Camps Elisis, ha tancat les seves portes després de 30 anys, seguint amb el projecte educatiu a les instal·lacions de l’Escola Infantil La Lluna-UJI.

Comparteix