Projecte educatiu

ESPAIS AMABLES

Facilitadors de l’autonomia de l’infant, on el material estiga al seu abast i afavorint la lliure circulació amb harmonia.

ACOMPANYAMENT EMOCIONAL

Crear un vincle afectiu amb les nostres criatures amb el qual se senten respectats, acceptats i estimats, escoltant atentament les seues emocions i intentant entendre-les i mostrar el nostre suport i comprensió durant els moments més complexos d’ira, tristesa i frustració, però també els d’alegria, felicitat i rialles.

RESPECTANT ELS SEUS RITMES

Esperar el desenvolupament de l’infant sense presses i sense anticipar-nos, no estimulant-lo de manera innecessària i ajudant-lo a créixer donant-li el temps que necessita per descobrir, experimentar i consolidar allò que aprén.

AMBIENTS d’APRENENTATGE

El treball per ambients permet organitzar els alumnes en diferents espais on puguen construir els seus aprenentatges de manera espontània. Els infants passen a ser els protagonistes on aprenen per ells mateixos, lliurement i d’una manera constructiva i activa.

HORT ESCOLAR

Gaudir del nostre hort implica facilitar aprenentatges vivencials, cooperatius i transversals, respectant la natura i poder portar al plat allò que hem plantat i cuidat.

PATI GRAN amb ZONA VERDA

Més de 750 m2 de pati exterior perquè l’infant puga gaudir d’un espai ampli, amb zona d’arener i arbres on donar llibertat a la seua imaginació i estar més en contacte amb la natura.

MENJAR SALUDABLE

Des de ben petits volem educar-los també amb el paladar i la millor forma de fer-ho és disposant de cuina pròpia, amb un menú estacional, amb productes de proximitat i molt saludable.

ESCOLA OBERTA i PARTICIPATIVA

Som una escola oberta a les famílies on totes poden participar, però també som escola oberta al barri i al nostre entorn, participant i col·laborant en les activitats culturals que se celebren, enriquint el nostre projecte educatiu i evolucionant amb la societat.

TREBALL COOPERATIU

Transmetre els principis cooperatius d’ajuda mútua i participació equitativa.

PERÍODE d’ACOLLIDA GRADUAL

Entenem que per aconseguir que l’infant estiga tranquil i relaxat a l’Escoleta és fonamental que la incorporació siga progressiva, acompanyant emocionalment tant a l’infant com a la família en aquest moment tan especial.

Comparteix