En La Lluna volem despertar i afiançar tot un món ple de bons hàbits alimentaris en la vida dels infants.

alt

Ho fem per mig d’una elaboració casolana, adaptada a les necessitats pròpies i sense oblidar la utilització d'aliments del nostre entorn i de producció ecològica.

Per què ens preocupem particularment per l'alimentació i el treball al nostre hortet ecològic:

“ La terra no és un instrument per especular amb ell, és un mitjà de vuire, per practicar una agricultura a petita escala... Una agricultura que acomplisca el paper social que sempre va tenir, el de fer aliments sans i nutritius per a tota la humanitat”
Antonio Viñas

El que es menja, la forma d’elaborar el menjar, els estris que s’utilitzen forma part de la cultura d’un país. Podem afirmar que un poble és segons s’haja alimentat i s’està alimentant. L'alimentació ha evolucionat històricament i ha arribat a formar part de la cultura de tot poble. Mitjançant la presentació d’un plat o d’un aliment, de la seua disposició, del seu color, podria deduir-se no sols el grau d’evolució cultural, sinó inclòs l’àrea geogràfica a la qual pertany en l’actualitat actual s’està expandint o tal vegada s’haja estès ja perillosament, el que podríem denominar la cultura del fast-food de l’hamburguesa i el ketxup, tot el qual constitueix una espècie de reduït híbrid esperanto, un igualar colors i sabors en l’alimentació que amenaça perillosament a adults i xiquets, empobrint les sensacions i les capacitats de degustar i percebre. Pretenem des d’ací, la nostra ajuda a prendre consciència de que ens dirigim cap a una incultura del menjar, cap a l’atrofiament del sentits. I recalcar que els xiquets una volta iniciada l’educació del paladar i quan s’integra en el món de l’adult, ens trobem amb una monotonia de sabors, de formes, de colors i uns plats limitats als típics macarrons , hamburgueses i pataques fregides, dominat tot açò pel roig del ketxup igualador de sabors.

Del que es tracta doncs és de que les xiquetes aprenguen des de la infantesa el gust de menjar. Perquè el gust s’aprèn i perquè aquest aprenentatge proporciona plaer i cultura, la nostra, la pròpia del Mediterrani.

1346

L’escola treballa el projecte dels aliments de temporada i amb ell, els tallers de cuina.